dooffy_design_icons_EU_flags_Portugal

Taalcursus

Waarom een taalcursus Portugees bij Instituto Latino?
  • Praktijkgerichte lesmethode (spreek- en luistervaardigheid)
  • Energieke, uitdagende lessen van professionele taaldocenten
  • Taalcursussen voor beginners en gevorderden
  • Locatie midden in Amsterdam Centrum
  • Kleine groepen van maximaal 8 personen
  • Persoonlijke benadering voor optimaal leerresultaat
Kies hier je niveau:

Portugees – “ Quem não arrisca, não petisca” – Wie niet waagt, wie niet wint

Veelgestelde vragen
Daarom Instituto Latino:

Maatwerk voor uw zakelijke wensen
Op locatie
Native-speaker docenten
15 jaar ervaring
Gratis taaltest

Lees meer over onze werkwijze

Waarom Portugees leren?

Het Portugees is in negen landen een officiële taal. Naast Portugal zijn dat Brazilië, Sao Tomé en Principe, Oost-Timor, Kaapverdië, Guinee-Bissau en de opkomende economieën Angola en Mozambique. Het Europese Portugees en Braziliaans Portugees kennen een aantal verschillen in uitspraak, klank, grammatica en woordenschat. Mede door de ligging binnen de EU kiezen veel mensen ervoor om ‘Europees’ Portugees te spreken.

Hoe zien de Portugese lessen eruit?

In onze praktijkgerichte taalcursussen Portugees leer je correct Portugees uit Europa spreken en verstaan. De cursussen worden gegeven op onze vaste locatie in het centrum van Amsterdam, in kleine groepen van maximaal 8 personen. Tijdens de lessen focussen we op een snelle vooruitgang in je spreek- en luistervaardigheid. Laagdrempelig en uitdagend, want wij geloven dat je enkel succesvol een taal kunt leren door veel te oefenen. Dat geeft je de kans om direct van je fouten te leren. Net zo belangrijk als het resultaat vinden we het plezier dat je zult beleven aan het leerproces zelf; een taal leren is boven alles een opwindende ontdekkingstocht.


Cursus Niveaus Standaard overdag Standaard s'avonds Intensief
Beginners Beginners 1/2/3/4 9 lessen 2 uur/week 12 lessen 1.5 uur/week 6 lessen van 3 uur/week
Gevorderden Gevorderden 1/2/3/4 9 lessen 2 uur/week 12 lessen 1.5 uur/week 6 lessen van 3 uur/week

NB. De taalcursus gaat door wanneer er minimaal 6 cursisten zijn aangemeld.

Daarom Instituto Latino:

Kleine groepjes
Persoonlijke aandacht
Centrum Amsterdam
Gediplomeerde docenten
Klassikale lessen

Lees meer over onze werkwijze

Heb ik lesmateriaal/boeken nodig?

Onze Portugese docenten maken bij deze taalcursus gebruik van de boeken Passaporte para Português – 1, 2.

De boeken van Português XXI zijn hier te bestellen  

Waarom Portugees leren bij Instituto Latino?

Instituto Latino onderscheidt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: Portugese taalcursussen in Amsterdam vanaf € 11 per uur. Je zult ervaren dat jouw spreek- en luistervaardigheid met sprongen vooruit gaat!

Op welke niveaus biedt Instituto Latino Italiaanse taalcursussen aan?

Instituto Latino biedt cursussen aan voor beginners en gevorderden.

Groepsgrootte maximaal 8 personen

De maximale groepsgrootte van de taalcursus Portugees is voor zowel beginners als gevorderden 8 personen. Het kan soms voorkomen dat je met minder deelnemers aan de cursus Portugees deelneemt. De cursus gaat door zodra er 6 deelnemers zich ervoor hebben aangemeld.

Cursus Portugees volgen in het centrum van Amsterdam

Ons taleninstituut is zeer goed bereikbaar. Mocht je een taalcursus Portugees in Amsterdam willen volgen, dan bent je bij ons bij het juiste adres.Nog een leuke reactie van een cursist:

“De aanleiding voor mij om Portugees te leren was het verkrijgen van een stukje land in Sesimbra. Al staat er nog geen baksteen op, het maakt niet uit. De lol van de taal en de verschillende bezoeken aan Portugal is al de helft van het plezier.
Bij Instituto Latino heerst een gezellige ontspannen sfeer, je leert goed en de groepen zijn niet te groot, wat de individuele aandacht ten goede komt. Ik zou Instituto Latino zeker aanraden.” –
Erik van Leeuwen, cursist Portugees


Maak kennis met één van onze docenten voor de taalcursus Portugees:
Maria Alves

Ik ben geboren in Ponta Delgada, op de Azoren, in Portugal. Nadat ik mijn studie had afgerond (master in wiskunde aan de universiteit van Lissabon en de opleiding zang aan de Escola Superior de Música de Lisboa), bracht de liefde me naar Nederland.
– Maria, mag ik je iets vragen? Maria ??? – Vraagt een van de studenten. – Ha, sorry, het was even alsof ik daar was, in Portugal! – antwoord ik, vaak worden tijdens een Portugese les bij Instituto Latino mijn studenten en ik naar Portugal verplaatst! Parallel aan andere artistieke en professionele activiteiten, vind ik in het onderwijzen van mijn moedertaal echte motivatie en plezier, niet alleen door het voortdurende contact en delen met mijn studenten van de Portugese cultuur, maar ook door het erkennen van de rijkdom van de Portugese taal: als zanger maak ik er een punt van om met enthousiasme en zelfs fascinatie de zo bijzondere fonetiek van deze taal met zijn eigen muzikaliteit over te brengen op de studenten.