Taalcursus Italiaans

Taalcursus

Waarom een taalcursus Italiaans bij Instituto Latino?
  • Praktijkgerichte lesmethode (spreek- en luistervaardigheid)
  • Energieke, uitdagende lessen van professionele taaldocenten
  • Taalcursussen voor beginners en gevorderden
  • Locatie midden in Amsterdam Centrum
  • Kleine groepen van maximaal 8 personen
  • Persoonlijke benadering voor optimaal leerresultaat
Kies hier je niveau:

Italiaans – “ Tutte le strade portano a Roma” – Alle wegen leiden naar Rome

Veelgestelde vragen
Daarom Instituto Latino:

Maatwerk voor uw zakelijke wensen
Op locatie
Native-speaker docenten
15 jaar ervaring
Gratis taaltest

Lees meer over onze werkwijze

Waarom Italiaans leren?

“Tutte l estrade portano a Roma”, zegt een Italiaans spreekwoord. Alle wegen leiden naar Rome. Italiaans leer je vanwege de prachtige taal, de Italiaanse kunst en cultuur of uit liefde voor het land. Wereldwijd zijn er ongeveer 63 miljoen Italiaanssprekenden. Het Italiaans is in vier landen een officiële taal. Naast Italië zijn dit Zwitserland, San Marino en Vaticaanstad.

Hoe zien de Italiaanse lessen eruit?

In onze praktijkgerichte taalcursussen Italiaans leer je correct Italiaans spreken en verstaan. De cursussen worden gegeven op onze vaste locatie in het centrum van Amsterdam, in kleine groepen van maximaal 8 personen. Tijdens de lessen focussen we op een snelle vooruitgang in je spreek- en luistervaardigheid.

De lessen zijn laagdrempelig en uitdagend, want wij geloven dat je enkel succesvol een taal kunt leren door veel te oefenen. Dat geeft je de kans om direct van je fouten te leren. Net zo belangrijk als het resultaat vinden we het plezier dat je zult beleven aan het leerproces zelf; een taal leren is boven alles een opwindende ontdekkingstocht.


Cursus Niveaus Standaard overdag Standaard s'avonds Intensief
Beginners Beginners 1/2/3/4 9 lessen 2 uur/week 12 lessen 1.5 uur/week 6 lessen van 3 uur/week
Gevorderden Gevorderden 1/2/3/4 9 lessen 2 uur/week 12 lessen 1.5 uur/week 6 lessen van 3 uur/week

NB. De taalcursus gaat door wanneer er minimaal 6 cursisten zijn aangemeld.

Daarom Instituto Latino:

Kleine groepjes
Persoonlijke aandacht
Centrum Amsterdam
Gediplomeerde docenten
Klassikale lessen

Lees meer over onze werkwijze

Heb ik lesmateriaal/boeken nodig?

Onze Italiaanse docenten maken bij deze taalcursus gebruik van de boeken Con Piacere 1, 2 en 3. Deze zijn te vinden op de website van uitgeverij Intertaal

Waarom Italiaans leren bij Instituto Latino?

Instituto Latino onderscheidt zich door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: Italiaanse taalcursussen in Amsterdam vanaf € 11 per uur. Je zult ervaren dat jouw spreek- en luistervaardigheid met sprongen vooruit gaan!

Op welke niveaus biedt Instituto Latino Italiaanse taalcursussen aan?

Instituto Latino biedt cursussen aan voor beginners en gevorderden.

Groepsgrootte maximaal 8 personen

De maximale groepsgrootte van de taalcursus Italiaans, zowel beginners als gevorderden is 8 personen. Het kan soms voorkomen dat je met minder deelnemers aan de cursus Italiaans deelneemt. De cursus gaat door zodra er 6 deelnemers zich ervoor hebben aangemeld.

Cursus Italiaans volgen in het centrum van Amsterdam

Ons taleninstituut is zeer goed bereikbaar. Mocht je een taalcursus Italiaans in Amsterdam willen volgen, dan bent je bij ons bij het juiste adres.Maak kennis met één van onze docenten voor de taalcursus Italiaans:
Livio Comba

Al 10 jaar geef ik met veel plezier les bij Instituto latino aan beginners en gevorderden. Italiaanse actualiteiten, kunst  en cultuur  vormen een belangrijk onderdeel van mijn lessen, die altijd up-to-date en gevarieerd zijn. De kennis van de Italiaanse taal wordt stap voor stap ontwikkeld dankzij een duidelijke, voor iedereen toegankelijke uitleg van de grammatica en veel aandacht voor het gesprek. Met andere woorden: een leerzame én gezellige avond in een gemotiveerde en informele sfeer.